May

Okulumuz 10/A sınıfı Yusuf Muharrem ÇAĞLI, 11/A sınıfı Musab GÜNEŞ ve 12/A sınıfı Adem YONAK öğrencilerinden oluşan ekibimiz Karacabey ilçesi Resfebe Yarışması’nda ilçe birincisi olmuştur. Öğrencilerin matematik becerilerini görsel sanatlar ile sentezleyen yarışmada büyük başarı elde eden öğrencilerimiz Bursa ilinde finallere katılmaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuz velilerine 09 Mayıs 2023 Salı Günü "Meslek Seçiminde Ailenin Rolü - YKS Sistemi" semineri verilmiştir. Mesleki hedef noktasında ailelere verilen tavsiyelerin yani sıra 12. Sınıfta girecekleri Yüksek öğretim Kurumları sınavının genel içeriği ve bölüm seçiminin önemi üzerinde durulmuş buna bağlı olarak öğrencilerimize uygulanan mesleki envanterlerin öneminden bahsedilmiştir. Akabinde velilerin soruları yanıtlanarak seminer sonlandırılmıştır. Verdiği emekler için okul Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Özge GÜNER’e teşekkür ederiz.

May

Okulumuz, KİHMED'in (Karacabey İmam Hatipliler Derneği) düzenlediği İstanbul gezisi gerçekleştirdi. Tarihî şuur kazandırmak ve manevi değerlerimizin tanıtımı amaçlı bu gezide; Çamlıca, Ayasofya, Sultanahmet, Eyyüb Sultan ,Taksim camileri ziyaret edildi. Ayrıca kısa bir boğaz turu yapıldı ve Gülhane Parkı gezildi.

KİHMED başkanı Hasan BOZ'a ve öğrencilerimize rehberlik eden okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Fatih EKER’e teşekkür ederiz.

May

Okulumuz mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik “Uludağ Üniversitesi’ne bir gezi düzenlendi.

Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi aldılar, okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar ve genel havasını teneffüs ettiler.

Üniversite tanıtımından sonra öğrencilerimizle Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ve Yeşil Türbe de gezildi.

Din Öğretimi Genel Müdürülüğü tarafından, Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve İmam Hatip Ortaokullarında yürütülen MÜMKÜN (Müfredattan Marifete Kültür Nesli) projesi kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencilerini  Karacabey Belediyesi'nin destekleriyle "Buğday Tanesi" adlı sinema filmine götürdük.