T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / KARACABEY - Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS 2024

May

Okulumuz konferans salonunda 30.04.2024 Salı günü Pansiyon Müdür Yardımcımız Rehber Öğretmen Bilal GÜNER tarafından son sınıf öğrencilerine bahar aylarında oluşacak rehavetlere yönelik motivasyon, sınav kaygısı konulu seminer verildi.

Mrt

Okulumuzda Üniversiteye Doğru Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında, mesleki rehberlik bağlamında, okul rehberlik servisi koordinesinde 06 Mart 2024 Çarşamba günü okulumuz konferans salonunda okulumuzdan 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında mezun olan Sayın Abdullah GÜNDEM hocamızı öğrencilerimizle buluşturduk.

Davetimize icabet eden bilgi, birikim ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan öğrencilerimize yüksek hedef ve ufuk çizen İmam Hatip sevdalısı Sayın Abdullah GÜNDEM hocamıza çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında yapılacak tüm deneme sınavlarını gösteren takvim aşağıda yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini takip edebilmemiz ve kazanım eksiklerine yönelik tedbirler alabilmememi için yapılan çalışmada 12 sınıflar için TYT ve AYT deneme sınavları, 11 Sınıflar için TYT ve kazanım değerlendirme sınavları 9 ve 10. sınıflar için kazanım değerlendirme sınavları şeklinde yapılacaktır.

Ara

2023-Kasım ayı ara tatilimizde gerçekleştirdiğimiz Bursa BİHMED kampımızda katılım sağlayan öğrencilerimiz hem sosyalleştiler hem de ders çalışarak yaklaşmakta olan YKS 2024 sınavına hazırlandılar. Program; öğrencilerimizin Bursa Ulu Camiide sabah namazını eda ettikten sonra yurtta kahvaltı edip ders çalışmasıyla başladı. Öğrencilerimiz, akşam saatlerine kadar süren ders çalışmasının ardından Bursa Tophane saat kulesi ve tarihi mekanları gezerek unutulmaz anılar biriktirdiler. Okulumuz Eğitim Koordinatörü ve Fizik Öğretmeni Remzi SAMANCI bu tür kamp proğramları öğrencinin kendini hayata hazırlamasında ve ders çalışmanın farklı ortamlarda daha kalıcı olacağını vurguladı.

Okul Müdürü Yüksel ÇATAL “ 3 gün süren eğitim kampına öğrencilerimizi götüren onlara her alanda rehberlik yapan Hedef YKS 2024 Koordinatörümüz Fizik Öğretmeni Sayın Remzi SAMANCI’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ara

29.12.2023 Perşembe günü saat 10:00’da okulumuz konferans salonunda Mesleki Rehberlik ve Kariyer Söyleşileri kapsamında Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Sayın; Sadullah GÜMÜŞ’ü öğrencilerimizle buluşturduk.

Katıldığı programda bilgi, birikim ve tecrübelerinizi okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile paylaşan Karacabey Cumhuriyet Başsavcısı Sayın; Sadullah GÜMÜŞ’e şükranlarımızı sunarız.

 

Ara

Okulumuzda Hedef YKS 2024 projesi kapsamında "Mezun Buluşmaları" etkinliği düzenlendi. 20.12.2023 Çarşamba günü etkinlik kapsamında 2022-2023 mezunlarından okul birincimiz Fatih Mehmet Ağaçlı ve Serhat Çetin okulumuzu ziyarete geldiler. Bütün öğrencilerin yer aldığı sohbette mezunlarımız sınavlara hazırlık deneyimlerinden, üniversite yaşantısına, okulun katkılarından, üniversiteli olmak için gerekli kriterlere kadar birçok konuda görüşlerini paylaştılar. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran mezun öğrencilerimize teşekkür edilerek etkinlik sonlandırıldı.

Ara

Merinos Kültür Merkezi'nde 6.sı  gerçekleşen üniversite tanıtım fuarına katılım gerçekleştirdik. Öğrenciler çeşitli üniversite ve bölümlerin tanıtım stantlarını gezmenin yanı sıra, Atılım Üniversitesi tarafından düzenlenen "Meslek Seçimi" konferansına da katıldılar.

Fuar etkinliğinden sonra öğrencilerimiz aynı zamanda Bursa Tekstil Müzesi, Bursa Vakıf Kültürü Müzesi ve Bursa Göç Tarihi Müzelerini de gezme fırsatı buldular.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce yayınlanan “Hedef YKS Projesi” tanıtımı kapsamında; okulumuz Hedef YKS Koordinatörü Remzi SAMANCI tarafından öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize proje süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kas

Okulumuzda; Hedef YKS Üniversite Hazırlık Programı ile ilgili Afiş, Broşür, Sosyal Medya çalışmaları gerçekleştirildi. Basımı yapılan afişler, okul koridorlarına yapıştırılarak öğretmen, öğrenci ve velilerimizin hizmetine sunuldu.

Ekm

Üniversiteye Doğru Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında, okulumuz son sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını artırmaya ve yükseköğretim kurumları sınavına hazırlık sürecini desteklemeye yönelik olarak okulumuz zümre başkanlarından oluşan Akademik Takip Komisyonu kurduk. İlk toplantısında Yıllık Eylem Planını hazırlayan komisyonumuz,  aşağıdaki kararları almıştır.