HEDEF YKS 2024 PROJESİ

Üniversiteye Doğru Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında, okulumuz son sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını artırmaya ve yükseköğretim kurumları sınavına hazırlık sürecini desteklemeye yönelik olarak okulumuz zümre başkanlarından oluşan Akademik Takip Komisyonu kurduk. İlk toplantısında Yıllık Eylem Planını hazırlayan komisyonumuz,  aşağıdaki kararları almıştır.

HEDEF 2024 YKS ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROGRAMI YILLIK EYLEM PLANI

AY

YAPILACAK ETKİNLİK (EYLEM )

EKİM

• Akademik Takip Komisyonu oluşturulacak.
  • 2023 YKS sonucu yerleşen ve 2022 yılında mezuna kalan öğrencilerin kazandığı üniversite ve bölümler okul koridorlarına asılacak.
  • 12.Sınıflara yönelik üniversiteye hazırlık kapsamında koçluk sistemi uygulanacak.
  • Hedef YKS Üniversite Hazırlık Programı tanıtım çalışmaları kapsamında sınıf veli toplantıları düzenlenerek deneme sınavları hakkında bilgilendirme yapılacak.
  • 9-10-11 ve 12.Sınıf Yıllık Deneme Sınav Takviminin oluşturulacak.

KASIM

• 9-10-11 ve 12.sınıflara Kasım Ayı Deneme Sınavları yapılacak. Sınav sonuçları Okul Koordinatörü tarafından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Bilgi ve Takip Sistemi Deneme sınavları modülüne işlenecek.
  • Kariyer günleri uygulaması kapsamında Okulumuza İlahiyatçı-Yazar hocamız Ahmet BULUT davet edilecek. (9 Kasım)
  • 12.Sınıflar için ara tatilde YKS Hazırlık Kampı oluşturulacak.
  • 12.Sınıflar için Bursa’da gerçekleştirilen “Üniversite Tanıtım Günleri” etkinliğine gezi düzenlenecek.

ARALIK

• 9-10-11 ve 12.sınıflara Aralık Ayı Deneme Sınavları yapılacak.
  • Sınav sonuçları Okul Koordinatörü tarafından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Bilgi ve Takip Sistemi Deneme sınavları modülüne işlenecek.
  • Kariyer günleri uygulaması kapsamında Okulumuza Cumhuriyet Baş Savcısı davet edilecek.
  • 12.Sınıflara yönelik olarak öğrenci velilerine isteklendirme ve bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

OCAK

• Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından tüm öğrencilerimize verimli ders çalışma yöntemleri ile ilgili bilgi verilecek.
  • Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 10. Sınıfların alan seçimlerine yardımcı olmak amacıyla “Holland Meslek Envanteri” uygulanacak.
  • 9-10-11 ve 12.sınıflara Ocak Ayı Deneme Sınavları yapılacak.

ŞUBAT

• 9-10-11 ve 12.sınıflara Şubat Ayı Deneme Sınavları yapılacak.
  • Kariyer günleri uygulaması kapsamında Okulumuza Doktor davet edilecek

MART

• 12. sınıf öğrencilerimizle Yükseköğretim Program Atlası tanıtılacak.
  • 9-10-11 ve 12.sınıflara Mart Ayı Deneme Sınavları yapılacak.

NİSAN

• 12.Sınıflar için ara tatilde YKS Hazırlık Kampı oluşturulacak.
  • 9-10-11 ve 12.sınıflara Nisan Ayı Deneme Sınavları yapılacak.
  • Kariyer günleri uygulaması kapsamında Okulumuza Askeri Personel davet edilecek

MAYIS

• 12.Sınıflara yönelik üniversiteye hazırlık kapsamında motivasyon gezileri düzenlenecek.
  • 9-10-11 ve 12.sınıflara Mayıs Ayı Deneme Sınavları yapılacak.

AKADEMİK TAKİP KOMİSYONU

SIRA NO