SOSYAL SORUMLULUK PROGRAMI

Sosyal Sorumluluk Programı çalışmaları hakkında öğrencilerimizin talep ettikleri camilerdeki din görevlilerini bilgilendirmek amacıyla, 10 Ocak 2024 Çarşamba günü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı ONGUN, İlçe Müftümüz Sayın Abdullah KARACA ve cami din görevlileri ile Pansiyon yemekhanesinde kahvaltılı bir toplantı icra edildi. Toplantıda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 18’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Topluma Hizmet Etkinlikleri” ibaresi, 08/09/2023 tarihli ve 32303 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 6. Maddesinde “Sosyal Sorumluluk Programı Kapsamındaki Çalışmalar” şeklinde değiştirilmiştir. Ayrıca aynı yönetmeliğin 25’inci maddesinin birinci fıkrasında “Öğrenciler ortaöğretim süresi boyunca en az 40 saatlik sosyal sorumluluk programı çalışmalarını yerine getirirler.” denilmektedir.

Okul Danışma Kurulumuz, ortaöğretim süresi boyunca en az 40 saatlik sosyal sorumluluk programı çalışmalarını 4 yıla bölerek her yıl onar saat ( bunu da her yıl 40 vakit camiye gitme ) olacak şekilde karar aldı.

Millî Eğitimimizin amaçları doğrultusunda, Öğrencilerimizin özgüvenlerini pekiştirmek, motivasyonlarını artırmak ve sorumluluk bilincini geliştirmek, yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak, okulda öğrendikleri teorik bilgileri uygulama ve zayıf yönlerini geliştirme fırsatı vermek, mesleki bilgi ve becerilerinin toplumun beklentilerine cevap verecek düzeyde olması için müezzinlik, imam-hatiplik gibi din hizmetlerinin yerine getirilmesine kaynaklık edecek gerekli mesleki bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında her sınıf düzeyinde onar saat ( 40 vakit ) sosyal sorumluluk programı çalışmalarını oturdukları mahallelerindeki talep ettikleri camilerde din görevlilerinin sorumluluğunda yerine getirecekler.

Toplantıda cami din görevlilerine hitap eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı ONGUN, selamlama konuşmasında imamlara sosyal sorumluluk programı çalışmaları kapsamında camiye gelen öğrencilerimize ve mezun oldukları bu okullara sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Okul Müdürü Yüksel ÇATAL, “Sosyal sorumluluk programı çalışmaları ile her yıl her sınıf düzeyinde onar saat ( 40 vakit ) camiye gitme ile öğrencilerimiz camilerle daha haşir neşir  olacak camiyi, cemaati, namazı  sevecek imamların dizinde mesleki yönden uygulamalı olarak daha iyi yetişecek. Öğrencilerimizi cenazelere, mevlid programlarına götürerek imamlığın sadece cami içinde olmadığını göstererek arkanızdan bu benim eserim diyebileceğiniz mesleki yönden tam donanımlı yetişmiş geleceğin imamlarının ancak bu şekilde sizlerin dizinde yetişebileceğini vurguladı. Toplantımıza icabet ederek bizi onurlandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hacı ONGUN’a, İlçe Müftümüz Sayın Abdullah KARACA ‘ya ve cami din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

20-01-202420-01-202420-01-202420-01-202420-01-2024

Yayın: 20.01.2024 - Güncelleme: 20.01.2024 22:41 - Görüntülenme: 128